Γιατί να επισκεφτείτε το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

Η περιβαλλοντική ομορφιά, η πλούσια ιστορία, η ποικιλία εναλλακτικών τουριστικών επιλογών είναι συνδυασμός που μπορεί να διαμορφώσει τους όρους μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας για τον επισκέπτη της περιοχής του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Το βουνό των Μουσών, τα Πιέρια, όπου γεννήθηκε και έζησε ο Ήρωας του Καζαντζάκη Αλέξης Ζορμπάς, οι καταρράκτες του Σκεπασμένου στο Βελβεντό,  το Μεσαιωνικό Κάστρο Σερβίων -ο «Μυστράς της Μακεδονίας»- χτισμένα αμφιθεατρικά στο Τιτάριο όρος, τα Καμβούνια, με τις άφθονες φυσικές ομορφιές, τα Μπουχάρια και τα Νοχτάρια, η λίμνη Πολυφύτου με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα αλλά και την μοναδική θέα από την Νεραϊδα, η νέα Λίμνη του Ιλαρίωνα με μοναδικές θέσεις θέας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα γραφικά ορεινά χωριά, οι εκκλησίες οι σπηλαιοεκκλησίες και τα μοναστήρια, η αναβίωση εθίμων και οι αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αποτελούν πόλους έλξης για τον επισκέπτη.

Mνημεία προϊστορικών χρόνων, αρχαία, παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά, ακόμη και Ρωμαϊκά κερδίζουν το θαυμασμό του επισκέπτη. Επίσης  τα Μουσεία της περιοχής φιλοξενούν μοναδικά ευρήματα και μας θυμίζουν τη σημαντική για τον ελληνισμό ιστορική πορεία της περιοχής.

Η ποικιλία των τουριστικών θέλγητρων της ευρύτερης περιοχής συμπληρώνεται από γραφικούς οικισμούς, που είναι ιδανικοί για φυσιολατρικές δραστηριότητες, τους διαμορφωμένους χώρους αναψυχής μέσα στη φύση, όπως και από πλήθος άλλων εναλλακτικών επιλογών που έχει ο επισκέπτης.

Η παρατήρηση πουλιών στην λίμνη πολυφύτου με την μαγευτική παραλιακή διαδρομή, το πευκόδασος και το ελατόδασος στα Πιέρια με σπάνια ενδημικά φυτά, τα Ορειβατικά καταφύγια από όπου διέρχεται το ευρωπαϊκό µονοπάτι Ε4- ιδανικό για πεζοπορία, ο μοναστηριακός τουρισμός, οι γεύσεις των “δρόμων του Κρασιού”, ην ξεχωριστή πολιτιστική και αρχιτεκτονική ομορφιά, αλλά και τα πολλά πολιτιστικά δρώμενα και οι γιορτές και τα πανηγύρια, τηρώντας έθιμα και παραδόσεις, δίνουν μια ξεχωριστή λαμπρότητα στην περιοχή.

Πρόκειται όμως για ένα μικρό μόνο μέρος της φυσικής ομορφιάς και των πολλών εναλλακτικών επιλογών που βρίσκονται στη διάθεση του επισκέπτη του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού. Η ανακάλυψη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής σε όλο το εύρος της, της πλούσιας ιστορίας της και της ποικιλίας των επιλογών που προσφέρει, είναι και αυτή ένα μέρος της μαγείας του να το επισκεφτεί κανείς.

ανακαλύπτοντας μια ονειρεμένη ..περιοχή!

Συνεργάτες